Cookiebeleid

 

Wat zijn cookies nu precies?

Ruentino maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die tijdens jouw bezoek aan deze website op de harde schijf of in het geheugen van het apparaat waarmee je deze website bekijkt, worden geplaatst. In deze tekstbestanden wordt informatie opgeslagen. De cookies bevatten geen virussen en kunnen jouw telefoon, tablet of PC geen schade toebrengen. Kom je op een later moment weer op deze website? Dan wordt jouw informatie herkend en registreren de cookies dat je deze website weer opnieuw bekijkt.

Maar waarom plaats ik cookies?

Ik plaats deze specifieke cookies om jouw gebruiksgemak voor deze website te vergroten en in verband met een commercieel belang. Door het plaatsen van cookies kan ik de structuur, de navigatie op de website (dat wat jij bekijkt) en de inhoud van deze website zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken zodat je deze website altijd en overal kunt bezoeken en de informatie kunt raadplegen wanneer nodig.

Welke soorten cookies gebruik ik?

De website maakt gebruik van zowel functionele als analytische cookies. Deze gebruik ik om de website zo goed mogelijk te laten functioneren en de analytische cookies gebruik ik om jouw gedrag op deze website in kaart te brengen. De cookies die ik plaats gebruiken geen persoonsgegevens.

Functionele cookies
Functionele cookies zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van deze website en/of webshop. Denk aan het ‘bewaren’ van producten of diensten in de winkelwagen, het onthouden van je inloggegevens en het bijhouden of cookies wel of niet geplaatst mogen worden.

Analytische cookies
Om na te gaan wat je allemaal op de website bekijkt gebruik ik Google Analytics. Google plaatst cookies op jouw apparaat en hierdoor kan ik zien wat jouw surfgedrag is op deze website. Om te bepalen welke onderdelen van deze website het meest interessant zijn voor mijn bezoekers, jou dus, wordt gemeten hoeveel bezoekers op deze website komen en welke onderdelen het meest bekeken worden.

Social media buttons

Op mijn website gebruik ik social media buttons. Met deze share buttons kun je in contact komen met mij via social media en mijn berichten delen op jouw social media kanalen. Via deze buttons plaatsen Facebook, LinkedIn en Instagram cookies op jouw telefoon, tablet of PC. Deze cookies zorgen voor het gebruiksgemak van de website en brengen jouw surfgedrag in kaart.

Gebruik van cookies

Het gebruik van cookies is veilig, er kunnen geen persoonsgegevens uit worden herleid. Jouw telefoonnummer of bijvoorbeeld jouw e-mailadres blijven dus onbekend. Geen zorgen voor
e-mail spam of telemarketing acties, ik zal je daar niet mee kunnen lastigvallen. Daarnaast heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten met de partij die de cookies plaatst zodat zij jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen gebruiken. Om te bepalen welke onderdelen je het meest bekijkt meet ik continue jouw gedrag op deze website. Hiervoor gebruik ik Google Analytics. Javascript zorgt ervoor dat ik pageviews kan tellen.

Van de informatie die ik op deze website verzamel worden statistieken gemaakt, ik gebruik deze onder andere voor de volgende doeleinden;

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op deze website;
  • het bijhouden van de tijd die je op deze website doorbrengt;
  • het bepalen van de volgorde waarin je pagina’s op deze website bezoekt;
  • het beoordelen welke pagina’s van deze website misschien moeten worden aangepast;
  • het optimaliseren van deze website en mijn service.

Ik vind het van groot belang dat je weet welke cookies deze website inzet en voor welke doeleinden deze gebruikt worden. Ik wil namelijk jouw privacy en de gebruiksvriendelijkheid van deze website in de gaten houden en zorgen dat deze beide gewaarborgd blijven.

Ik gebruik de cookies namelijk ook voor;

  • het opslaan van instellingen voor een optimale weergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van jouw scherm;
  • het uitlezen van jouw browserinstellingen om deze website optimaal op jouw beeldscherm te kunnen weergeven;
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site goed bereikbaar blijft.

Browserinstellingen

Cookies die niet persé noodzakelijk zijn, worden pas geplaatst nadat jij daar toestemming voor hebt gegeven door het klikken op ‘akkoord’ in de cookiebar. Als je niet wilt dat deze website op jouw computer cookies plaatst, dan kun je jouw browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst, en indien mogelijk altijd automatisch weigeren. Ook kun je cookies die al geplaatst zijn, verwijderen. Let er wel op dat je dit per browser en per computer die je gebruikt moet doen.

Als je dus Internet Explorer én Google Chrome gebruikt moet je twee keer jouw cookies verwijderen. Wees je er wel van bewust dat wanneer je geen cookies wilt, ik niet kan garanderen dat deze website naar behoren werkt. Functies op de website kunnen minder goed werken of je ziet fouten op de website. Daarnaast betekent het weigeren van cookies niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt, advertenties zijn dan alleen niet meer op jouw voorkeur geselecteerd. Hoe je jouw instellingen kunt aanpassen of cookies kunt verwijderen verschilt per browser.

Vragen

Soms kan het zijn dat ik wijzigingen aanbreng in het gebruik van cookies op deze website. Ik raad je daarom aan dit cookiebeleid regelmatig te raadplegen. Mocht je nog vragen hebben over de cookies die ik gebruik, dan kun je contact opnemen via het contactformulier of een e-mail sturen naar info@ruentino.com.

Ruentino is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 58890602.

Versie: Juni 2023

Privacyverklaring

 

Wanneer je op mijn website actief bent of contact met mij opneemt deel je soms persoonsgegevens met mij. Ik ga zorgvuldig met deze gegevens om en houd mij aan de hierbij geldende wet- en regelgeving. Deze wetten gaan over het bewaren en gebruiken van jouw persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring leg ik je uit welke gegevens ik van je verzamel en wat ik met deze gegevens doe. Deze privacyverklaring geldt voor alle interactie tussen jou en Ruentino, de manier van communicatie maakt daarbij niet uit.

Ruentino, gevestigd aan Lijsterstraat 17, 8917CX te Leeuwarden, is verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens zoals vermeld in deze privacyverklaring. Je kunt vragen of opmerkingen betreffende jouw privacy versturen naar info@ruentino.com.

Wat zijn persoonsgegevens?

Alle gegevens die iets over jou vertellen en gebruikt kunnen worden om jou te identificeren zijn persoonsgegevens. Denk bijvoorbeeld aan je naam, je contact- of adresgegevens en je BSN. Sommige van deze gegevens zoals etnische afkomst, geloof of een strafrechtelijk verleden zijn bijzondere persoonsgegevens.

 

Bijzondere persoonsgegevens

Ik verzamel geen bijzondere persoonsgegevens.

Persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar

Ik heb niet de intentie om persoonsgegevens van personen jonger dan 16 jaar te verwerken. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker van mijn websites en servers ouder dan 16 jaar is. Als je er van overtuigd bent dat ik persoonlijke gegevens van een minderjarig persoon heb verzameld zonder toestemming van ouder of voogd dan kun je contact opnemen via info@ruentino.com en dan verwijder ik deze informatie. Indien er gegevens van personen jonger dan 16 jaar door mij worden verzameld zal dit altijd gebeuren met toestemming van zijn/haar ouder of voogd.

Wanneer verwerk ik jouw persoonsgegevens?

  1.     Om je te kunnen helpen als je vragen hebt.

Ik help je graag verder als je ergens tegenaan loopt of een vraag voor mij hebt. Je kunt mij bellen,
e-mailen of een formulier invullen op de website. Ook kan het zijn dat we je gegevens krijgen via derden in verband met mijn dienstverlening. Om je verder te kunnen helpen sla ik een aantal gegevens van je op. Op die manier weet ik wie je bent en kan ik ook bij het volgende contactmoment terugvinden waar we het over hebben gehad.

Als je vragen voor mij hebt dan sla ik de volgende gegevens van je op:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Jouw bericht

Wettelijke grondslag: gerechtvaardigd belang.

 

  1.     Om offertes op te stellen en naar je te versturen.

Voordat ik voor je aan de slag ga kan ik je natuurlijk een offerte toesturen. Hiervoor sla ik de volgende gegevens van je op:

  • A.W. gegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Wettelijke grondslag: gerechtvaardigd belang.

  1.     Om een overeenkomst uit te voeren en afspraken met je te kunnen maken.

Als je bij mij diensten afneemt dan wil je natuurlijk goed geholpen worden en ontvangen wat je hebt gevraagd. Ik sla de volgende gegevens op voor het uitvoeren van een overeenkomst:

  • A.W. gegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer

Wettelijke grondslag: uitvoering van de overeenkomst.

  1.     Om je te kunnen factureren & incasseren.

De door jou afgenomen diensten moeten natuurlijk ook betaald worden. Als je dit niet doet dan start ik een incassotraject. In verband met facturatie & incasso sla ik de volgende gegevens van je op:

  • A.W. gegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Bedrijfsnaam (optioneel)
  • Kamer van Koophandel nummer (optioneel)

Wettelijke grondslag: wettelijke verplichting.

  1.     Om je op de hoogte te houden van wijzigingen in onze dienstverlening.

Wanneer ik wijzigingen doorvoer in mijn dienstverlening, algemene voorwaarden, privacyverklaring of overige belangrijke zaken dan stel ik je hiervan graag op de hoogte. Als je hiermee akkoord gaat dan gebruik ik de volgende gegevens om je in mijn nieuwsbrief systeem te verwerken:

  • Naam
  • Emailadres

Wettelijke grondslag: uitvoering van de overeenkomst.

  1.     Om je mijn nieuwsbrieven en gratis weggevers toe te sturen.

Als je bij mij hebt aangegeven dat je mijn nieuwsbrief en de gratis weggever wilt ontvangen sla ik de volgende gegevens van je op:

  • Naam
  • E-mailadres

Wettelijke grondslag: toestemming.

  1.     Om jouw review op mijn website en/of social media te kunnen delen.

Als je mij een review hebt gestuurd, publiceer ik deze op mijn website en/of social media kanalen. Als je hiermee akkoord gaat dan sla ik de volgende gegevens van je op:

  • Naam
  • Bedrijfsnaam (optioneel)

Wettelijke grondslag: toestemming.

 

Doorgifte aan partners

Ik werk voor het uitvoeren van mijn dienstverlening samen met verschillende leveranciers en partners.

Deze leveranciers & partners zijn onder andere partijen die:

  • Mijn nieuwsbrieven versturen (Mailblue)
  • Mijn e-mail versturen (Zohomail)
  • Mijn betalingen & incasso’s afhandelen (Zoho facturatie)
  • Mijn webhosting verzorgen (Hostgator)
  • Mijn administratie opslaat (iCloud)

Met subverwerkers heb ik verwerkersovereenkomsten en/of geheimhoudingsverklaringen afgesloten om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen. Ik werk alleen samen met partners die kunnen voldoen aan de AVG wetgeving.

Enkele van mijn partners bevinden zich buiten de Europese Economische Ruimte (de landen binnen de Europese Unie, Liechteinstein, Noorwegen en IJsland). Je gegevens kunnen worden verwerkt in Amerika en/of andere landen waar deze bedrijven hun cloudopslag hebben en servers en/of backups hebben. Met deze partners heb ik passende maatregelen genomen welke contractueel via een verwerkersovereenkomst / Data Processing Addendum zijn afgesproken en van deze partijen is geëist dat zij EU-VS Privacy Shield’ gecertificeerd zijn. De strengere GDPR (de AVG) is vaak door de meesten van hen al ondertekend en werkzaam. Op deze manier zorg ik ervoor dat jouw gegevens goed worden beschermd.

Doorgifte aan derden

In principe deel of verkoop ik je gegevens niet met personen of organisaties buiten Ruentino, behalve met partners zoals hierboven beschreven. Ook kan het zijn dat ik verplicht word om je gegevens door te geven op grond van een wettelijke plicht.

De beveiliging van jouw gegevens

Ruentino heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen genomen om je persoonsgegevens te beschermen tegen misbruik, onrechtmatig of ongeautoriseerd gebruik en verlies.

Alle partijen die jouw gegevens voor mij verwerken (subverwerkers) of in kunnen zien (denk aan medewerkers of inhuurkrachten) tekenen een verwerkersovereenkomst of geheimhoudingsverklaring.

Hoe lang worden jouw gegevens bewaard

Voor verschillende gegevensstromen hanteer ik verschillende bewaartermijnen. Natuurlijk heb je altijd het recht om mij te verzoeken je gegevens te verwijderen. Zie hiervoor ook het kopje “Jouw rechten”.

Persoonsgegevens:
Naam, adresgegevens, telefoonnummer en e-mail verwijder ik 1 jaar na ons laatste contact.

E-mail:
E-mail ouder dan 1 jaar wordt verwijderd tenzij deze nog relevant zijn voor het uitvoeren van een overeenkomst of oplossen van een geschil.

Facturen en offertes:
Facturen en offertes worden na de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar verwijderd. Je gegevens blijven tot die tijd aanwezig in mijn facturatiesysteem.

Nieuwsbrief:
Je kunt op ieder gewenst moment je gegevens zelf uit mijn nieuwsbrief systeem verwijderen.

Jouw rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren en te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Ruentino. Ook heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van je persoonsgegevens sturen naar info@ruentino.com. 

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart.

Dit ter bescherming van je privacy. Indien je verzoek betrekking heeft op een cookie dan vraag ik je deze ook mee te sturen. Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken, op je verzoek. Ruentino wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Melden van een datalek

Wanneer er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch een datalek plaatsvindt dan houd ik mij aan de meldplicht datalekken en meld ik dit lek, mocht dit nodig zijn, binnen 72 uur na constatering bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Mocht je een datalek ontdekken dan vraag ik je vriendelijk dit zo snel mogelijk maar in ieder geval binnen 24 uur nadat je het lek hebt geconstateerd met mij te delen door een e-mail te sturen naar info@ruentino.com. Ik kan dan direct actie ondernemen.

Aansprakelijkheid

Deze privacyverklaring heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die Ruentino verwerkt ten behoeve van de in deze overeenkomst besproken punten. Ruentino accepteert geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor (de werking en/of inhoud van) websites of diensten van derden.

Wijzigingen in deze verklaring

De inhoud van deze privacyverklaring kan op ieder moment worden aangepast door Ruentino om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen op gebied van wet- of regelgeving of wijzigingen binnen mij bedrijf. Je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief waar ik je op de hoogte houd van eventuele wijzigingen.

In ieder geval raad ik je aan mijn privacyverklaring geregeld te raadplegen om op de hoogte te blijven van mijn privacy beleid. Door na wijzigingen gebruik te blijven maken van de diensten van Ruentino ga je akkoord met deze wijzigingen.

Contact

Heb je verder nog vragen of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen via de e-mail

info@ruentino.com

Ruentino
T.a.v.: Gregory Kertoidjojo
Lijsterstraat 17
8917 CX, Leeuwarden

WEBSITE LATEN MAKEN